Summerbird blev grundlagt i 1986 af Lene og Sven Grønlykke og deres søn Mikael. Lene og Sven var gastronomiske pionerer i Danmark. Allerede sidst i 60erne og 70erne var de i fuld gang med iværksætteri, forud for deres tid med ideer og tanker. De skabte fyrtårne, som Falsled Kro, Kong Hans og Løgismose der i dag lyser så stærkt, og som er Mikaels ophav.
Mikael blev inspireret af sine forældre og uddannede sig som kok og konditor. Et ønske fra en kunde om en småkage, hvori der skulle bruges marcipan, blev afsættet. Den marcipan der fandtes på markedet var uspiselig. Den var oversød, kemisk og fyldt med alverdens humbug.
Mikael gik i gang, og efter to år endte han op med verdens fineste marcipan. Nu manglede den ultimative chokolade til at komplimentere marcipanen. Den blev fundet i Sydfrankrig og Sommerfuglen Pure Amande var skabt. Ikke en småkage, men en chokoladeovertrukket marcipan sommerfugl. Summerbird Pure Amande.
I 1986 kørte de første marcipan-sommerfugle igennem chokolade overtrækkeren på Hårby mejeri. Historien om sommerfuglen er blot ét eksempel på den kompromisløse produktudvikling, hvor vi kontinuerligt fintuner og jager det endnu bedre Dette er vort DNA, hvad enten det er råvarer, udtryk, eller det enkelte stykke fyldte chokolade.
|